bus auto fiets
Menu

Vrij opgroeien

Velddriel heeft veel ruimte om te spelen en is een veilige plek om op te groeien. Lekker buiten spelen, vriendjes en vriendinnetjes om de hoek en lopend naar school. Dat is vrij opgroeien.

USP vrij opgroeien - nieuwbouwproject - 1500 x 850 - Velddriel - Het Voorste Veld.jpg

Onderwijs

Velddriel heeft haar eigen basisschool, de Deken Wehmeijerschool, waar kinderen uit groep 1 tot en met 8 les krijgen. Naast het basisonderwijs biedt de school ook tussen- en naschoolse opvang. Gaan jouw kinderen naar de middelbare school? Dan kunnen zij onder andere voor het Cambium College in Zaltbommel kiezen, een middelbare school met ruim 1800 leerlingen.

Buitenspelen

De natuurrijke omgeving van Velddriel is voor kinderen een heerlijke plek om op te groeien. (Buiten)spelen met vriendjes en vriendinnetjes, je vrij voelen in de buitenlucht en de dieren op het land voeren. Wat wil je als kind nog meer? Wonen in Velddriel voelt niet alleen veilig, maar is ook veilig. Kinderen hoeven niet op straat te spelen, maar kunnen gewoon de weidse natuur in. En met veel kinderen in de buurt  is er altijd iemand om mee te spelen.

 

AdobeStock_63473223.jpg

Sport

Kinderen vinden het vaak erg leuk om met sport bezig te zijn. Velddriel heeft een aantal sportvoorzieningen. Zo kun je voor paardensport terecht bij Hippisch Centrum De Peperd en gaan voetballers gaan naar voetbalvereniging RKVSC, waar zowel de jeugdteams als de seniorenteams uitblinken op het veld. Mocht je meer houden van zwemsport, tennis, golf of watersport, dan ben je in Kerkdriel op de juiste plek!