bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Welkom in de Bommelerwaard!

20 juni 2017

Nieuwbouwproject Het Voorste Veld ligt middenin de prachtige Bommelerwaard. Je loopt even de buurt uit en bent direct omgeven door kronkelende dijken, indrukwekkende natuurtaferelen en een rijke historie. Met de vele fiets- en wandelroutes is er altijd weer een nieuwe plek te ontdekken. Lees hier wat de Bommelerwaard allemaal te bieden heeft!

Fietsroutes

Misschien wel de beste manier om de Bommelerwaard te verkennen is per fiets. In de Bommelerwaard vind je namelijk vele fietsroutes. Zo ook de Grote Rivierenroute, die je meeneemt langs kasteel Ammersoyen en (water)recreatiegebied de Zandmeren in Kerkdriel. Benieuwd naar de mooie kastelen en landgoederen? Dan kun je kiezen voor de Bommelerwaardse Kasteelroute. Deze fietsroute begint bij kasteel Ammersoyen, loopt vervolgens langs de dijken, Stadskasteel Zaltbommel, het Slot van Well en eindigt weer bij Kasteel Ammersoyen. Er zijn nog vele andere fietsroutes, zoals de Sterke Dijkenroute, de Hollandse Waterlinieroute en de Fort Sint Andriesroute.

Wandelen in de Bommelerwaard

Ook wandelliefhebbers kunnen in de Bommelerwaard hun hart ophalen. De streek is rijk aan wandelroutes die je meenemen langs het prachtige afwisselende landschap met mooie uiterwaarden, pittoreske dorpjes en indrukwekkende kastelen. Een struinroute langs de Waal is een leuke manier om de natuur rondom de rivier van dichtbij te beleven. Of kies voor een klompenpad; een wandeling dwars door het boerenland over verharde en onverharde wegen. Deze paden vind je in Well-Ammerzoden, Nieuwaal, Nederhemert en Alem-Hurwenen-Rossum. Naast de bewegwijzerde wandelingen kun je ook kiezen voor een route met begeleiding. Kies bijvoorbeeld voor Expeditie Loevenstein of de stadwandeling door Zaltbommel.

Waterrecreatie

Omgeven door Maas en Waal wordt de Bommelerwaard ook wel het ‘eiland tussen de rivieren’ genoemd. Het is niet voor niets dat water dan ook een grote rol speelt in deze streek. Voor een ontspannen dagje uit vind je in de buurt van Velddriel verschillende recreatiegebieden, zoals de Zandmeren in Kerkdriel en de Neswaarden in Aalst. Hier kun je onder andere zwemmen, surfen, zonnen, zeilen en  je boot aanleggen bij de jachthaven.