bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

We are the champignons! | Het Voorste Veld

7 juni 2017

De Bommelerwaard staat niet alleen bekend om haar prachtige natuur, maar ook om haar omvangrijke champignonteelt. In deze agrarische streek vind je tientallen champignonkwekers en -verwerkers. Zo ook in Velddriel, waar grote namen, zoals ProChamp, zijn gevestigd.

Nederland is één van de grootste champignontelers van de wereld en het gros van de telers is gevestigd in Gelderland, Noord Brabant en Noord-Limburg. Het telen van champignons is een ambachtelijk vak waarbij precisie en de juiste klimaatomstandigheden van essentieel belang zijn. Ben je benieuwd hoe paddenstoelen precies groeien en wat er allemaal bij komt kijken? Bezoek dan eens Paddestoelenrijk in Rossum en krijg een rondleiding door het bedrijf van Jolanda en Geert-Peter.

Voor verse champignons hoef je in Velddriel niet ver zoeken. Rondom nieuwbouwplan ‘Het Voorste Veld’ liggen namelijk meerdere telers. Van Doremaele Champignons is sinds 1970 uitgegroeid tot een toonaangevend teeltbedrijf met een ruim assortiment paddenstoelen. Daarnaast vind je Champignonkwekerij Hooijmans, ProChamp, Champignonkwekerij Erico en HERWA Champignons allemaal in Velddriel. Het product komt dus altijd rechtstreeks uit de omgeving. Verser kan niet!