bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Laat het bouwen maar beginnen! – Inwoner aan het woord: Carola van Kessel

23 mei 2017

Met de komst van nieuwbouwplan Het Voorste Veld breidt Velddriel de komende jaren zowel in woningen als inwoners flink uit. Carola van Kessel is één van de 1500 huidige Velddrielenaren en woont al ruim 15 jaar in het Gelderse dorp. We vroegen haar onder andere hoe het wonen in Velddriel bevalt, wat Velddriel zo uniek maakt en hoe het dorp aankijkt tegen de bouw van ruim 120 nieuwbouwwoningen.

Een gezellig dorp

‘’Velddriel is een heerlijke plek om te wonen. Er is veel ruimte en je woont middenin de natuur. Het dorp kent een actief verenigingsleven waar veel inwoners een bijdrage aan leveren. Zo heb je de carnavalsvereniging, de fanfare, de voetbalvereniging, een ouderenvereniging en het oranjecomité. Deze betrokkenheid zorgt voor een gemoedelijke en gezellig sfeer. Voor mij is Velddriel een Gelders dorp met een Brabantse inslag waar ik mij helemaal thuis voel’’, vertelt Carola. 

Dorpsraad Velddriel

Velddriel heeft haar eigen dorpsraad die de belangen van het dorp behartigt. De raad fungeert als een schakel tussen de gemeente Maasdriel en de inwoners van Velddriel. Carola is al vanaf de oprichting in 2014 lid en is sinds november 2016 voorzitter. Zij vertelt: ‘’De dorpraad is een belangrijke sparringpartner voor de gemeente. Wij zetten belangrijke punten op de agenda en adviseren de gemeente bij haar beleidsvoering. Als klein dorp hebben wij geen eigen bestuurders. De dorpsraad is opgericht om Velddriel toch een eigen stem te geven. Zo komen wij op voor de belangen van alle inwoners en ondernemen wij actie bij knelpunten en problemen, maar helpen wij ook bij het organiseren van diverse leuke evenementen en acties, zoals de Zes Zes wielertocht.’’

Behoefte aan uitbreiding

Carola merkt dat er vanuit het dorp behoefte is aan extra woningen: ‘’Veel jongeren die in Velddriel zijn geboren, willen hier blijven wonen. Omdat ze geen woning kunnen vinden  vertrekken ze al snel naar buurdorpen, zoals Kerkdriel of Hedel. Zij hebben geen andere keus, want het woningaanbod is momenteel erg beperkt. Hetzelfde geldt voor veel gezinnen uit Den Bosch die graag naar Velddriel zouden verhuizen. Dit is natuurlijk erg jammer, want Velddriel is een heerlijke plek om te wonen. Dit komt mede dankzij de gunstige locatie. Je bent zo op de A2 en ieder uur vertrekken er wel een paar bussen naar Den Bosch. Het stadse leven is dus lekker dichtbij, terwijl je hier in alle rust en middenin de natuur kunt wonen.’’

Enthousiast over Het Voorste Veld

‘’Wij zijn als dorp al enige tijd bezig om een bouwproject van de grond te krijgen. Dat is nu eindelijk zover. In november heeft ontwikkelaar KlokGroep de jaarvergadering van de dorpsraad bijgewoond en ons geïnformeerd over het bouwplan. De plannen zagen er goed uit en de nieuwe wijk is een mooie aanvulling op ons dorp. Wij hopen dat iedereen die in Velddriel wil wonen, nu de kans krijgt om er te wonen. Wat ons betreft kan de bouw dan ook niet snel genoeg beginnen!’’, besluit Carola.