bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Fase 1 uit nieuwbouwproject Het Voorste Veld krijgt gestalte!

27 september 2017

Hoera! De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Maasdriel is in het vooroverleg akkoord gegaan met de voorlopige woningontwerpen van fase 1 van Het Voorste Veld in Velddriel. Waarom is dit belangrijk? Wat betekent dit voor het verdere traject? En hoe hebben we de uitslag van de enquête (de woonwensen) verwerkt in het ontwerp?

Zonder bouwvergunning mogen we niet bouwen.

Het project Het Voorste Veld in Velddriel bestaat uit 120 nieuwbouwwoningen en bestaat uit meerdere fases. Om uiteindelijk ook echt te kunnen starten met de bouw van de woningen hebben we een bouwvergunning, officieel de omgevingsvergunning genoemd, nodig. Het traject, van de aanvraag tot aan het daadwerkelijk afgeven van de vergunning, duurt maximaal 21 weken en start als alle technische stukken (ontwerpen van de woningen, verkaveling* etc.) gereed zijn en de aanvraag officieel wordt ingediend bij de betreffende gemeente. De gemeente heeft dan 8 weken de tijd om alle stukken te toetsen. Mocht de gemeente meer tijd nodig hebben, dan kunnen ze nog eens 6 weken uitstel aanvragen. Na deze periode komt er een besluit: de vergunning wordt verleend of niet. Als hij wordt verleend dan gaat er nog een bezwaartermijn lopen van 6 weken. Daarna rekent de gemeente nog één week een ‘posttermijn’. Dat geldt voor bezwaren die wel op tijd zijn ingediend, maar door de post te laat zijn binnengekomen. Na dit traject is de vergunning onherroepelijk (als er natuurlijk geen bezwaren zijn ingediend). Daarom is het dus belangrijk om minimaal 21 weken voor je geplande start van de bouw de vergunning in te dienen. Dit is normaliter een aantal weken na start verkoop.

Woningen fase 1 Het Voorste Veld kunnen verder in detail worden uitgewerkt.

De gemeente Maasdriel bepaalt uiteindelijk of de omgevingsvergunning wordt afgegeven en of we kunnen gaan bouwen. De gemeente laat zich hierbij adviseren door de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit, een onafhankelijke adviescommissie die het gemeentebestuur adviseert over zaken die verband houden met cultuurhistorie, welstand en ruimtelijke inrichting en vormgeving. Oftewel; past het plan in de omgeving? Begin deze maand is de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in een vooroverleg akkoord gegaan met de voorlopige woningontwerpen van fase 1. De woningen kunnen nu verder in detail uitgewerkt worden. Fase 1 Van Het Voorste Veld zal bestaan uit rij- en hoekwoningen (koop en huur) en twee-onder-een-kapwoningen (koop) en zullen eind dit jaar officieel in verkoop gaan. De eerste ontwerpen van de woningen komen begin oktober 2017 online op de website bij knop woningaanbod.

Uitslag online enquête versus woningontwerpen.

De woningontwerpen van fase 1 zijn o.a. gebaseerd op de uitkomsten van de ingevulde enquêtes die lange tijd op de website van Het Voorste Veld beschikbaar was. Daarin vroegen we naar jouw woonwensen. We hebben 56 reacties ontvangen, waarin er een overduidelijke voorkeur bestond voor koopwoningen (50 personen) t.o.v. huurwoningen (6 personen). Ook gaat de voorkeur uit naar twee-onder-een-kap - en vrijstaande woningen in een landelijke en jaren ’30 woonstijl.

Wil je zeker weten dat de woning van jouw voorkeur straks niet aan je neus voorbij gaat? Schrijf je dan nu alvast hier in voor nieuwsbrief zodat je begin december het online zetten van de definitieve woningontwerpen niet gaat missen!

*De manier waarop de grond is verdeeld in losse percelen waarop de woningen staan.

Blijf op de hoogte