bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Een kijkje in het plangebied van Velddriel

29 mei 2017

Velddriel ontpopt! De realisatie van het nieuwbouwplan is in volle gang en de eerste stappen zijn inmiddels gezet. Lees snel verder en ontdek waarom het nieuwbouwplan zo’n mooi project is!

Wonen aan het groen

Het nieuwbouwgebied is opgedeeld in twee deelgebieden. Eén daarvan is ‘wonen aan het groen’. De woningen in dit deelgebied liggen direct aan de centrale groenstrook en bestaan uit 1 of 2 bouwlagen met een kap. In de bouwstijl zijn kenmerken van de oude Velddrielse architectuur terug te zien. Naast bakstenen en (gebakken) pannen worden ook hout en eventueel riet als materialen gebruikt. De kleurvariaties in de wanden en gevels van de rijenwoningen zorgen voor een interessant straatbeeld. Een fijne bijkomstigheid is dat alle woningen zijn voorzien van zonnepanelen die in een strakke, afgeronde vorm op het dakoppervlak worden geplaatst. 

Wonen in de straat

De woningen in ‘wonen in de straat’ zijn op de rijbaan georiënteerd en liggen nabij de groene omgeving. De bouwstijl sluit aan bij de woningen in het andere deelgebied. De modern ogende  woningen zijn opgebouwd uit roodbruine bakstenen en antraciet of oranje pannen. Kenmerkend voor dit deelgebied zijn de grote gebaren: de brede, doorlopende goten, topgevels en prachtige hoge kappen. Evenals de woningen in het gebied ‘wonen aan het groen’ zijn deze woningen voorzien van zonnepanelen.

Groengebied

In het plangebied staan groene ruimten centraal. Deze dienen niet alleen als speelruimte voor kinderen, maar spelen ook een rol in de lokale wateropvang en –berging. Daarnaast creëren ze een gevoel van ruimte en lucht in het gebied. Ook erfafscheidingen worden voornamelijk groen uitgevoerd door middel van begroeid of houten hekwerk.

Heb je nog vragen over nieuwbouwproject naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!