bus auto fiets
Menu

Locatie Het Voorste Veld

Waar ligt Het Voorste Veld in Velddriel en wat is er in de buurt te doen? Velddriel is een karakteristiek dorp in de prachtige Bommelerwaard. De meeste inwoners wonen hier al heel hun leven met veel woonplezier. En dat is niet gek, want Velddriel heeft veel te bieden!

Benieuwd naar de ligging van het project?

Bekijk virtuele tour

Over Het Voorste Veld in Velddriel

Velddriel ontpopt zich met de komst van nieuwbouwproject Het Voorste Veld. Het project biedt ruimte aan 120 nieuwbouwwoningen. De nieuwe wijk is daarmee een flinke uitbreiding voor Velddriel op het gebied van zowel woningen als inwoners. Met het plan wordt een gevarieerde buurt gerealiseerd die bestaat uit sociale huurwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Bij het ontwerp van de wijk wordt rekening gehouden met voldoende parkeergelegenheid, veel ruimte voor groen en een goede doorstroom van verkeer. Zo kan iedereen vrij, onbezorgd en prettig wonen in Het Voorste Veld. 

 • Een unieke omgeving

  Het dorpje Velddriel is door haar prachtige ligging een unieke plek om te wonen. De omgeving kenmerkt zich door weidse vergezichten, groene landbouwvelden en smalle dijkjes. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het afwisselende landschap met een grote diversiteit aan flora en fauna. Het gebied heeft verschillende fiets- en wandelroutes die je door de prachtige Bommelerwaard voeren. In de zomer zijn er vele mogelijkheden om te genieten van watersport en -recreatie en hou je van golf, dan kun je terecht op de mooie golfbaan in Kerkdriel. 

 • Wat zit er in de buurt?

  Velddriel mag dan een klein dorp zijn, maar het heeft meerdere belangrijke voorzieningen. Zo heeft het dorp haar eigen basisschool: de Deken Wehmeijerschool. En ook een kinderdagverblijf is gewoon in Velddriel te vinden. Op ongeveer vijf minuten rijden ligt het gezellige dorpscentrum van Kerkdriel. Je vindt hier diverse winkels voor al je dagelijkse boodschappen. Wil je een dagje shoppen? Binnen een kwartier rijden sta je middenin het bruisende centrum van ’s-Hertogenbosch. Bovendien zorgt de gunstige ligging van de A2 ervoor dat je ook binnen een mum van tijd in andere steden bent! 

   

 • Wie worden je buren?

  Velddriel is van oorsprong een agrarisch dorp en telt ongeveer 1550 inwoners. Samen met 10 andere kernen, waaronder Kerkdriel, Ammerzoden en Hedel, vormt Velddriel de gemeente Maasdriel. De kleine omvang van het dorp zorgt voor een gemoedelijke sfeer onder de bewoners. Het fijne en vertrouwde contact geeft niet alleen veel gezelligheid, maar zorgt ook voor een ouderwets gevoel van veiligheid. En met relatief weinig autoverkeer is Velddriel ook een veilige plek voor kinderen om buiten te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. 

Centrale ligging

Velddriel heeft een centrale ligging en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Op zo’n vijf minuten rijden ligt buurdorp Kerkdriel. Hier vind je diverse winkels, horecagelegenheden en meerdere supermarkten. En binnen 15 minuten sta je al middenin het sfeervolle centrum van ’s-Hertogenbosch. De nabij gelegen A2, A59 en A15 bieden een gunstige ontsluiting in alle windrichtingen. Maar ook met het openbaar vervoer zijn nabijgelegen steden en dorpen eenvoudig te bereiken. Ieder half uur vertrekt er een bus richting het treinstation van ’s-Hertogenbosch.

Afstand tot
Kerkdriel 8 5 8
Den Bosch - 13 18
Tilburg 35 44
Utrecht 37

Hotspots in de buurt van Velddriel

Nieuwbouwproject Het Voorste Veld wordt omringd door het prachtige natuurlandschap van de Bommelerwaard. Een uitgebreide wandeling of spontane fietstocht begint al bij de voordeur. Tegelijkertijd zijn diverse voorzieningen, zoals een supermarkt, om de hoek te vinden.  Een snelle boodschap is dus zo gedaan! 

Recreatiegebied de Zandmeren
1

Recreatiegebied de Zandmeren

In het recreatiegebied de Zandmeren ligt de jachthaven van Kerkdriel. Bij de haven ligt ook een recreatiestrandje waar het in de zomer gezellig druk is. Daarnaast is er sinds kort een trekpontje te vinden in het recreatiegebied, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Op eigen kracht kun je het pontje naar de overkant trekken, waar een wandelroute ligt van 5 kilometer die je rond de recreatieplas stuurt.

's-Hertogenbosch
2

's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch heeft een gezellig centrum met vele winkels en boetiekjes, leuke terrasjes en een Bourgondische sfeer. Ook vind je hier diverse culturele bezienswaardigheden, zoals de Sint Jan, schilderwerken van Jeroen Bosch en diverse musea. En met het rijke aanbod aan restaurants, cafés, concertzalen en evenementen is ’s-Hertogenbosch ook de ideale locatie voor een avondje uit.

Kil van Hurwenen
3

Kil van Hurwenen

De Kil van Hurwenen is een groot natuurreservaat in de uiterwaard van de Waal. Het gebied heeft een rijke flora en fauna en veel trekvogels strijken hier neer. Het natuurgebied is dan ook een echte hotspot voor vogelspotters en natuurliefhebbers. Daarnaast kun je hier ook heerlijk wandelen en genieten van de rust en al het groen in de omgeving.