bus auto fiets
Naar boven
Download
brochure
Blijf op
de hoogte
Menu
Download
brochure
Blijf op
de hoogte

Locatie

Velddriel is een karakteristiek dorp in de prachtige Bommelerwaard. De meeste inwoners wonen hier al heel hun leven met veel woonplezier. En dat is niet gek, want Velddriel heeft veel te bieden…

Benieuwd naar de ligging van het project?

Bekijk virtuele tour
Velddriel impressie omgeving 36
Velddriel impressie omgeving 46
Velddriel impressie omgeving 50
Velddriel impressie omgeving 27
Velddriel impressie omgeving 05
Velddriel impressie omgeving 54

Over het nieuwbouwproject

Velddriel ontpopt met de komst van nieuwbouwplan Het Voorste Veld. Het plan biedt ruimte aan 120 nieuwbouwwoningen. De nieuwe wijk is daarmee een flinke uitbreiding voor Velddriel op het gebied van zowel woningen als inwoners. Met het plan wordt een gevarieerde buurt gerealiseerd die bestaat uit sociale huurwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Bij het ontwerp van de wijk wordt rekening gehouden met voldoende parkeergelegenheid, ruimte voor groen en een goede doorstroom van verkeer. Zo kan iedereen vrij, onbezorgd en prettig wonen in Het Voorste Veld. 

  • Een unieke omgeving

    Het dorpje Velddriel is door haar prachtige ligging een unieke plek om te wonen. De omgeving kenmerkt zich door weidse vergezichten, grote landbouwvelden en smalle dijkjes. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan het afwisselende landschap met een grote diversiteit aan flora en fauna. Het gebied kent verschillende fiets- en wandelroutes die je door de prachtige Bommelerwaard voeren. Ook de fanatieke watersporter is in Velddriel aan het juiste adres. In de zomer zijn er vele mogelijkheden om te genieten van watersport en -recreatie. 

  • Wat zit er in de buurt?

    Ondanks dat Velddriel een klein dorp is heeft het toch een aantal belangrijke voorzieningen. Zo heeft het dorp haar eigen basisschool: de Deken Wehmeijerschool. En ook een kinderdagverblijf en supermarkt zijn gewoon in Velddriel te vinden. Op ongeveer vijf minuten rijden ligt het gezellige dorpscentrum van Kerkdriel. Je vindt hier diverse winkels voor al je dagelijkse boodschappen. Wil je een dagje shoppen? Ook dat is lekker dichtbij. Binnen een kwartier rijden sta je middenin het bruisende centrum van ’s-Hertogenbosch. Bovendien zorgt de gunstige ligging van de A2 ervoor dat je ook binnen een mum van tijd in andere steden bent! 

  • Wie worden je buren?

    Velddriel is van oorsprong een agrarisch dorp en telt ongeveer 1550 inwoners. Samen met 10 andere kernen, waaronder Kerkdriel, Ammeroden en Hedel, vormt Velddriel de gemeente Maasdriel. De kleine omvang van het dorp zorgt voor een gemoedelijke sfeer onder de bewoners. Het fijne en vertrouwde contact geeft niet alleen veel gezelligheid, maar zorgt ook voor een ouderwets gevoel van veiligheid. En met relatief weinig autoverkeer is Velddriel ook een veilige plek voor kinderen om buiten te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. 

Centrale ligging

Velddriel heeft een centrale ligging en is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Op zo’n vijf minuten rijden ligt buurdorp Kerkdriel. Hier vind je diverse winkels, horecagelegenheden en meerdere supermarkten. En binnen 15 minuten sta je al middenin het sfeervolle centrum van ’s-Hertogenbosch. De nabij gelegen A2, A59 en A15 bieden een gunstige ontsluiting in alle windrichtingen. Maar ook met het openbaar vervoer zijn nabijgelegen steden en dorpen eenvoudig te bereiken. Ieder half uur vertrekt er een bus richting het treinstation van ’s-Hertogenbosch.

Afstand tot
Kerkdriel 8 Min 5 Min 8 Min
Den Bosch 13 Min 18 Min
Tilburg 35 Min 44 Min
Utrecht 37 Min

Hotspots

Nieuwbouwplan Het Voorste Veld is omringd door het prachtige natuurlandschap van de Bommelerwaard. Een uitgebreide wandeling of spontane fietstocht begint al bij de voordeur. Tegelijkertijd zijn diverse voorzieningen, zoals een supermarkt, om de hoek.  Een snelle boodschap is dus zo gedaan! 

Jachthaven Kerkdriel
1

Jachthaven Kerkdriel

De jachthaven van Kerkdriel ligt in het recreatiegebied de Zandmeren. De haven heeft plaats voor ruim 300 boten en is het hele jaar geopend. Bij de haven ligt ook een recreatiestrandje waar het in de zomer gezellig druk is.

’s-Hertogenbosch
2

’s-Hertogenbosch

’s-Hertogenbosch heeft een gezellig centrum met vele winkels en boetiekjes, leuke terrasjes en een Bourgondische sfeer. Ook vind je hier diverse culturele bezienswaardigheden, zoals de Sint Jan, schilderwerken van Jeroen Bosch en diverse musea. En met het rijke aanbod aan restaurants, cafés, concertzalen en evenementen is ’s-Hertogenbosch ook de ideale locatie voor een avondje uit.

Kil van Hurwenen
3

Kil van Hurwenen

De Kil van Hurwenen is een groot natuurreservaat in de uiterwaard van de Waal. Het gebied heeft een rijke flora en fauna en veel trekvogels strijken hier neer. Het natuurgebied is dan ook een echte hotspot voor vogelspotters en natuurliefhebbers.