bus auto fiets
Menu

KoopStart: betaalbare koopwoningen

Voor starters en mensen met een laag- of middeninkomen is het momenteel moeilijk om een woning te kopen. Daarom zetten wij bij Het Voorste Veld IV voor een deel van de woningen KoopStart in. Deze verkoopoplossing maakt het eenvoudiger om betaalbare koopwoningen aan te bieden. KoopStart is ontwikkeld door OpMaat: een onafhankelijk expert die partijen helpt om meer betaalbare koopwoningen te realiseren.

Wat houdt KoopStart in?

Met KoopStart kunnen wij als ontwikkelaar een nieuwbouwwoning aanbieden tegen een lagere prijs dan de marktwaarde. Dit gebeurt via een speciale koperskorting die van de marktwaarde wordt afgetrokken. Deze marktwaarde wordt bepaald door een onafhankelijke taxateur. Op die manier bieden we bij Het Voorste Veld IV een aantal woningen aan met een KoopStart-prijs van € 240.000,-.

Koop je een woning met KoopStart, dan kun je de woning op termijn weer verkopen op de vrije markt. Op dat moment betaal je de eerder verstrekte koperskorting terug aan ons als ontwikkelaar, waarbij de waardeontwikkeling van de woning wordt gedeeld tussen jou en ons. Het waarde-effect van zelf aangebrachte verbeteringen aan de woning is bij doorverkoop of afkoop volledig voor jou en wordt buiten de deling van de waardeontwikkeling gelaten.

Transparant, eenvoudig en goed geregeld

De financiering en afspraken bij een KoopStart-woning zijn goed geregeld: als koper kun je gewoon een hypotheek verkrijgen en in aanmerking komen voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG), want KoopStart voldoet aan alle fiscale en juridische eisen en is goedgekeurd voor de NHG. Dit maakt KoopStart voor alle betrokken partijen transparant, efficiënt en eenvoudig toepasbaar.

Stefan van Duijnhoven, directeur KlokGroep Wonen: “Met lef toekomstbestendige leefomgevingen creëren is waar KlokGroep voor staat. Dit betekent ook betaalbare koopwoningen realiseren. Met KoopStart wordt het voor de starter op de woningmarkt eenvoudiger om een eigen woning te kunnen kopen.”

Meer informatie over KoopStart is te hier te vinden:

KoopStart